- کتاب راهنمای برنامه آموزشی و جهت دهی قبل عزیمت برای مهاجرین کارگر
-
بخش ۱
-
درس ۱ – تصمیم وظیفه پیدا کردن در خارج از افغانستان
-
درس ۲ – دخیل ساختن اعضای فامیل
-
درس ۳ – به کجا مهاجرت کنیم
-
درس ۴ – فهمیدن تغییرات مرتبط با کار در خارج
- Consequences of irregular migration
- Smuggling of migrants
- Irregular migration
-
خود را به چالش بکشید – بخش 1
-
-
بخش ۲
-
درس ۱ – پروسه مهاجرت قانونی (خروج، دخول، مقدار زمان ماندن)
-
درس ۲ – سیستم استخدام در افغانستان
- Safety measures during travel
-
درس ۳ – مکانیزم های ممانعت
- Human trafficking
-
درس ۴ – قرارداد استخدام
-
Living Abroad
-
خود را به چالش بکشید – بخش ۲
-
- بخش ۳
- بخش ۴
درس ۱ – تصمیم وظیفه پیدا کردن در خارج از افغانستان
تصمیم وظیفه پیدا کردن در خارج از افغانستان
بخش اول مهاجرت کاری – معلومات عمومی
پس از ملاحظات مقدماتی و اشنایی شما با کورس، اکنون باید بخش اول این دوره را بررسی کنیم.
در این دوره موضوعات اصلی و کلیدی مربوط به عوامل تعیین کننده، اثرات و مقررات مهاجرت بین المللی کارگران معرفی و مورد بحث قرار گرفته است. دانستن اینکه مهاجرت چیست - چه کسی مهاجرت می کند، مهاجران از کجا میآیند، و درکجا ساکن مشوند- و اینکه چه عواملی باعث مهاجرت می شود - می تواند در درک شما درباره موضوعات مهم مانند امنیت ملی، اقتصاد، تغییرات آب و هوا ، وضعیت صحی جهانی و سایر موارد تأثیر بگذارد.
در این بخش اول، در مورد اینکه "مهاجر" چه کسی است؟ و منظور از "مهاجرت کاری" چیست؟ صحبت خواهیم کرد.
در مرحله بعد، درمورد عوامل مهاجرت بین المللی کاری که ما میدانیم و یا نمیدانیم بر اساس تحقیقات از منابع موجوده بحث خواهیم کرد. شناختن عوامل تعیین کننده مهاجرت کاری برای بحث درمورد تأثیرات مهاجرت و همچنین واکنشهای سیاسی در سطح ملی، فوق ملی و جهانی مهم میباشد.
در اخیر، این بخش با تمرکز بر مهاجرت کاری کارگران مهاجر، مختصراً در موجود در مورد جریان ها و سهم مهاجرت جهانی معلومات ارائه خواهد کرد. همانطور که خواهیم دید، بسیاری از کشورهای با درآمد بالا در طی سه دهه گذشته مهاجرت کارگری بسیار سریع را تجربه کرده اند.
مهاجرت چیست؟
مهاجرت به معانی مختلفی برای افراد، کشورها، اقتصادها و جهان است.
مهاجر بین المللی به شخصی گفته میشود که از یک کشور به کشور دیگر چه داوطلبانه و یا به صورت مجبوری نقل مکان نموده است.
اشخاصی که از یک کشور به کشور دیگر مهاجرت مینمایند، مهاجران بین المللی گفته میشوند.
مهاجر بین المللی به شخصی گفته میشود که از یک کشور به کشور دیگر چه داوطلبانه و یا به صورت مجبوری نقل مکان نموده است.
مهاجرین بین المللی یک اصطلاح عمومی است که شامل مهاجران اقتصادی، پناهندگان و پناهجویان که به دلایل مختلف حرکت می کنند میشود
منطقه جنگ منبع داکتران بدون سرحد
ما دهقان هستیم و فعلا یک خانواده شش نفره هستیم. دو سال پیش در راخین، میانمار، سربازان شروع به دستگیری همه مردان نمودند. پسرم ارشادالله در آن زمان 20 ساله بود. همه ما در خانه هایمان پنهان شده بودیم و نمی توانستیم به جایی برویم، حتی برای آوردن غذا هم بیرون رفته نمیتوانستیم. روزی ارتش به خانه ما آمد و میخواستند دختر 16 ساله ام را با خود ببرد. پسرم از مخفی گاه بیرون شد تا مانع این کار شود آنها او را به قتل رساندند و ما مجبور شدیم فرار کنیم.
تبدیل تصویر به یک تصویر جدید در صورت امکان تصویر چهره مردی که صحبت میکند
من به دلیل اینکه میتوانستم فرار نمایم مهاجرت کردم در حالی که بیشتر از اعضای خانواده و دوستانم هنوز تحت اشغال زندگی می کنند. من به آلمان مهاجرت نمودم تا تحصیلات بهتری داشته باشم، در صلح زندگی کنم و تجربه کنم که زندگی با حقوق اساسی بشر چگونه است.
تمام زندگی من در جنگ و درگیری سپری شده است، خاطرات کودکی من پر از خاطرات بمب و پیاده رفتن به مکتب به دلیل موجودیت ایستگاه های تلاشی در هوای سرد زمستان است.
مهاجرت کاری چیست؟
مهاجرت کاری به طور کلی عبارت از حرکت افراد از یک کشور به کشور دیگر جهت اجرای کار میباشد. مهاجرت کاری شامل مهاجرت های کوتاه مدت، طولانی مدت ومهاجرت فصلی کارگران میشود. "کارگر مهاجر" به شخصی گفته میشود که مشغول اجرای کار با پاداش در کشوری که تابعیت آنرا ندارد باشد. در بعضی از کشورها مانند عراق و بنگلادش به اینچنین اشخاص کارگران خارجی یا مهاجران خارجی نیز گفته می شود.
فرصت های بهتر
من برای فرصت های بهتر به خارج از کشور مهاجرت کردم. شغل من در افغانستان خوب نبود و نمی توانستم آینده خود را تضمین کنم. من می خواستم شغل ام را تغییر دهم و کاری بهتری داشته باشم. من برای خانواده ام بسیار سخت کار کردم، تا قروض والدینم را بپردازم. حالا میخواهم به پدر و مادرم کمک کنم تا یک زندگی آرام و بدون هیچ گونه فشار مالی داشته باشند
فرصت های بهتر
مهاجران کارگر به دنبال فرصت های شغلی در خارج از کشور هستند.
مهاجران اقتصادی یا کارگران مهاجر که اکثر مهاجران جهان را تشکیل می دهند، به طور گسترده در دو دسته قرار می گیرند: کسانی که مجاز به کار در کشوری میزبان هستند و آنهایی که مجاز به کار در آن کشور نیستند.
اکثرا، مهاجران برای زندگی و کار در کشور جدید نیاز به جواز دارند. بسیاری از مهاجران اقتصادی این جواز را با درخواست ویزه و یا طی مراحل دیگری که توسط کشور میزبان تعیین می شود، دریافت می کنند. پس از گرفتن جواز، آنها از حقوق زندگی و کار در کشور میزبان برخوردار می شوند.
وقتی مردم بدون جواز کار یا مجوز دولت یک کشور به آن کشور مهاجرت می کنند، می توانند از حقوق که اشخاص با جواز دارند محروم شوند و در شرایط نامناسبی قرار بگیرند. این مهاجران با نامهای مختلف، اکثرا به دلایل سیاسی مهاجران بدون سند یا مهاجران نامنظم خوانده می شوند.
تحصیلات
مهاجرت من به امریکا بخاطر ادامه تحصیل بود. من فکر میکردم همه چیز مانند فرصت های شغلی، راحتی، منابع و غیره در امریکا بهتر است.
علاوه بر این، ما در خانه ما رقابت داریم، در حقیقت ما یک اقتصاد زراعتی داریم و اکثرا زندگی در امریکا و سبک زندگی غربی برای ما نشانه موفقیت و پیشرفت تلقی میشود
آیا گروپ ها و پروفایل های مختلفی از مهاجران وجود دارد که شما باید با آنها آشنا باشید؟
حالا افراد بیشتری نسبت به گذشته مهاجرت می کنند و اینکار چالش ها و فرصت های عظیمی را برای افراد، کشورها و کل جهان به وجود می آورد. اکنون بیش از 270 میلیون نفر درجهان خارج از کشور اصلی شان زندگی می کنند. اکثریت آنها مهاجران اقتصادی هستند که به دنبال شغل و فرصت های اقتصادی بهتر در خارج از کشور، کشور های خود را ترک می کنند. همچنان مهاجرین برای فرار از آزار و اذیت مهاجرت می کنند، و خط بین مهاجران اقتصادی و پناهندگان را عبور می کنند. اما تفاوت بین این دو نتایج عمده دارد.
مهاجرت خارجی مهاجرت عودتی مهاجرت فصلی
مردم به دلایل زیادی مهاجرت می کنند و انواع مهاجرت انسانها شامل موارد زیر میباشد:
• مهاجرت خارجی: سفر به یک ایالت، کشور و یا قاره دیگر.
• مهاجرت عودتی: بازگشت به جایی که از آنجا آمده اید.
• مهاجرت فصلی: حرکت با هر فصل و یا مهاجرت نظر به شرایط کار یا شرایط آب و هوایی.
مهاجرت داوطلبانه مهاجرت اجباری
تفاوت دیگر میان انواع مهاجرت عبارت از داوطلبانه بودن (براساس اراده و خواست خود شخص) و جبری بودن (غالباً در نتیجه استثمار) مهاجرت میباشد. همچنان تفاوت دیگر میان انواع مهاجرت عبارت از مهاجرت منظم و نامنظم (وارد شدن و زندگی نمودن در یک کشور دیگر بدون داشتن اسناد مورد نیاز) میباشد.
مهاجرت داوطلبانه عبارت از مهاجرت عمدی است که افراد در جستجوی خانه بهتر، فرصتهای شغلی و آینده مطمئن از یک مکان به مکان دیگر منتقل می شوند. مهاجرین با تحلیل عوامل خوب کشور مقصد و عوامل فشار کشور میزبان تصمیم به مهاجرت داوطلبانه میگیرند.
مهاجرت اجباری مهاجرتی است که در آن افراد به دلیل عوامل فشار مختلف از جمله تهدید زندگی و معیشت، خواه ناشی از دلایل طبیعی و یا توسط انسان (به عنوان مثال حرکت پناهندگان و آوارگان داخلی و یا اشخاصی که مجبور به ترک کشور اصلی می شوند ویا افرادی که در اثر حوادث طبیعی یا محیط زیست ، فاجعه های کیمیاوی یا هسته ای، قحطی یا پروژه های توسعه ای شده اند).
بیجاشدگان داخلی
تمام مهاجران مایل و یا قادر به ترک کشور خود نیستند. بیجاشدگان داخلی یکی از بزرگترین گروه های مهاجران را تشکیل می دهند و بصورت خاص آسیب پذیر هستند. دولت ها وظیفه محافظت از بیجاشدگان داخلی را بر عهده دارند، اما اغلب منبع درگیری و یا آزار و اذیت آنها باعث فرار آنها از محل آنها میگردد.
مهاجران در کجا مستقر می شوند؟
در دوره زمان بین سالهای 1990 و 2019 تعداد مهاجران بین المللی در سراسر جهان حدود 119 میلیون نفر افزایش یافته است. این رشد از سال 2005 به این طرف بیشتر شده است. در حالی که تعداد مهاجران بین المللی در بین سال های 1990 تا 2005 در حدود 39 میلیون نفر افزایش یافت، بین سال های 2005 تا 2019 حدود 80 میلیون مهاجر، از 153 میلیون به 192 میلیون نفرافزایش یافته است.
مهاجران در کجا مستقر می شوند؟
گزارش سازمان ملل متحد در مورد مهاجرت (سازمان ملل متحد 2019) نشان میدهد كه ایالات متحده آمریكا بزرگترین میزبان مهاجران بین المللی (51 میلیون نفر) است كه تقریبا 19٪ مهاجران سراسر جهان را در بر میگیرد. آلمان و عربستان سعودی دومین و سومین میزبان بیشترین تعداد مهاجرین (هرکدام 13 میلیون نفر) هستند. تعداد مهاجران بین المللی 8.1 میلیون نفر در عربستان سعودی و 7.3 میلیون نفر در امارات متحده عربی در بین سالهای 1990 و 2019 افزایش یافته است.
منبع: گزارش مهاجرت بین المللی ملل متحد 2019
زمین در حال چرخش
حدود یک بر سه مهاجران بین المللی فقط از ده کشور جهان می آیند.
مهاجرت - چه کسی مهاجرت می کند، کجا میرود و چرا مهاجرت میکند- دائما در حال تحول و تغییر است. گرایش های مهاجرت امروز می تواند چیزهای زیادی در مورد وضعیت گسترده تر جهانی، فرصت های اقتصادی و بحران های انسانی بگوید. اما این گرایش ها همچنین یک پیش نمایش از آنچه در آینده در دنیا بخاطرمسیر های مهاجرت شکل خواهد گرفت، ارائه می دهند.
چه تعداد مردم از افغانستان مهاجرت می کنند؟
در افغانستان انواع مهاجرت که عبارت از مهاجرت دائم به کشور های اروپایی و آمریکای شمالی میباشد و مهاجرت موقت برای کار در کشور های خاورمیانه متفاوت میباشد. نظر به گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، افغانستان در سال 2019 در صدر کشورهای فرستنده مهاجران بین المللی و یکی از منابع اصلی پناهندگان قرار داشته وافغانستان با داشتن 2.7 میلیون پناهنده، دومین کشور جهان از نگاه داشتن تعداد زیاد پناهنده میباشد. مهاجرت از افغانستان به پاکستان یکی از 20 بزرگترین مسیر مهاجرت در جهان است، درسال 2019 بیش از 1.5 میلیون مهاجر افغان در پاکستان سکونت داشتند. از میان تمام جمعیت افغان های که در خارج از افغانستان زندگی میکنند، 3.9 میلیون مهاجر افغان در منطقه های اطراف افغانستان (در درجه اول در ایران و پاکستان) زندگی می کنند.
فراهم نمودن فرصت های بیشتر برای مهاجران رسمی یا قانونی مانند فرصت مهاجرت كاری یكی از اولویت های دولت افغانستان برای رفع مشکلات مربوط مهاجرت های نامنظم میباشد
چه کسی می تواند مهاجرت کند؟
همه افراد حق آزادی حرکت دارند. در حالیکه برای مسافرت به خارج از کشور معمولاً داشتن پاسپورت معتبر، ویزه معتبر و جواز کاری لازم میباشد. در بیشتر موارد، مهاجران برای ورود به کشور های دیگر باید برای دریافت ویزه اقدام کنند. برای دریافت ویزه، مهاجران باید چندین مرحله تأییدی (مانند معاینه صحی، قرارداد معتبر کار، اجازه پولیس) و معیارهای ورود به کشور های دیگر را که ارتباط به نوع مهاجرت آنها دارد را سپری نمایند.
چرا مردم به کشورهای دیگر مهاجرت می کنند؟
بیش از 270 میلیون نفر، تقریباً از هر سی نفر روی زمین یک نفر در حال حاضر در کشوری زندگی می کنند که در آن به دنیا نیامده اند. با داشتن بیشترین تعداد مهاجر در حال حاضر، فهمیدن این که چه چیزی باعث مهاجرت می شود مهم میباشد. چون شاید افراد بیشتری در طول زندگی با آنها روبرو شوند یا بخواهند مهاجران شوند.
چرا مردم به کشورهای دیگر مهاجرت می کنند؟
در حقیقت، من و همسرم (هر دو شاغل) بیشتر به دلیل فشارهای جامعه و خانواده به بریتانیا مهاجرت نمودیم. ما از سال 2015 گزینه هایی برای رفتن به بریتانیا داشتیم و چندین بار برای بخاطر سفر کاری به بریتانیا هم من و هم همسرم سفر نمودیم اما برگشتیم زیرا هر دوی ما دوست نداشتیم در آنجا زندگی کنیم. بلاخره به دلیل فشار جامعه، ما در سال 2019 به انگلیس مهاجر شدیم.
با توجه به اینکه ما هر کدام اهداف زندگی خودمان را داشتیم از وضعیت خوشحال بودیم. اما اقوام و همسایگان ما همسرم را همیشه , به هر مناسبتی اذیت می نمودند. مفهوم انتخاب شخصی برای مردم در اینجا اصلا واضح نیست ولی در انگلستان گزینه های شیوه زندگی ما توسط مردم زیر سوال نمی رود. بنابراین، برای هر دوی ما زندگی در آنجا آسانتر است.
چرا مردم به کشورهای دیگر مهاجرت می کنند؟
مردم دلایل زیادی برای اینکه بخواهند از یک مکان به مکان دیگر منتقل شوند دارند. این دلایل میتواند دلایل اقتصادی (بیکاری، کمبود نیروی کار، پایین بودن سطح دستمزد)، اجتماعی (نبود خدمات، امنیت)، سیاسی و محیطی باشد. اکثرا برای اینکه کسی مهاجرت نماید عوامل فشار و عوامل محرک در محل کار وجود خواهد داشت تا شخص را وادار به مهاجرت نماید. عوامل فشار دلایلی هستند که باعث می شود کسی تصمیم بگیرد که مهاجرت کند ( مثلا بیکار بودن). از طرف دیگر عوامل محرک دلایلی هستند که افراد را به سمت مکان جدید جذب می کند (پیشنهادات شغلی، نزدیکی با خانواده ، میل به مسافرت و غیره).
به صورت معمول ترکیبی از عوامل فشار و محرک بر تصمیم فرد برای مهاجرت تأثیر می گذارد.
چرا مردم به کشورهای دیگر مهاجرت می کنند؟
بیشتر پسران و دختران کاکای همسرم نیز در خارج از کشور زندگی مینمایند. والدین او به طور غیر مستقیم گفته بودند که هر دو فرزندشان (همسرم و برادرش) در افغانستان بند مانده اند. این مسئله همسرم را به شدت متاثر ساخته بود چون احساس می کرد والدینش را نا امید کرده است.
چرا مردم به کشورهای دیگر مهاجرت می کنند؟
مراحل دوره مهاجرت شامل ترک کشور مبدا یا عزیمت از کشور اصلی، در برخی موارد عبور از یک کشور دیگر، مهاجرت در کشور مقصد و بازگشت به افغانستان است. در زیر می توانید در مورد برخی از چالش های ممکن در هر مرحله ای از مهاجرت را بدانید.
Views | |
---|---|
4960 | Total Views |
8 | Members Views |
4952 | Public Views |
Actions | |
---|---|
0 | Likes |
0 | Dislikes |
0 | Comments |
Мубодилаи пайвандак
Мубодила ба тариқи почтаи электронӣ
Please login to share this webpage by email.